В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се

...
В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се
Коментари Харесай

Укрепено за 6 млн. лв. свлачище блокира временно пътя към Рилския манастир

В региона на ремонтирано за 6 млн. лева свлачище, намиращо се в средата на пътя за Рилския манастир, е паднала голяма канара, заяви кореспорндент на БГНЕС. Временно на място беше ситуиран полицейски патрул, който връщаше назад всички пътуващи към манастира. По предписание на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Кюстендил в посока към Рилския манастир се допускаха единствено машини, които трябваше да разчистят падналите скали. Към момента пътят е отворен, оповестява Нова тв.

От АПИ оповестиха, че преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир са активизирали поредица от свлачищни процеси през последните 24 часа и заради това придвижването по третокласния път III-107 Кочериново - Рилски манастир остава краткотрайно лимитирано в двете направления.

На 29 декември министър председателят Бойко Борисов написа във Facebook, че каквото е било дадено да се направи за Рилския манастир, е към този момент изпълнено. ``Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо``, съобщи министър-председателят, представен от БГНЕС. Укрепителните действия започнаха в края на юни и включваха възобновяване на пътната настилка по сектора. ``С близо 6 млн. лева бе приключено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лева за създаване на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реституция на манастира, за която държавното управление отпусна 600 000 лв``, написа министър председателят. 

Миналата седмица той дружно със заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, както и с кмета на Рила Георги Кабзималски направиха оглед на укрепеното към този момент срутище на пътя за Рилския манастир. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР